
اخبار و رویدادهای مسیحیان ایران

صدور حکم ۱۲۵ سال زندان برای ۱۲ مسیحی در ایران طی یک ماه اخیر
چهار نوکیش مسیحی دیگر در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی احمدزاده جمعا به ۴۰ سال زندان محکوم شدند. اتهام یوسف ندرخانی، محمدرضا امیدی، محمدعلی مسیبزاده و زمان فدایی «تشکیل کلیسای خانگی و ترویج مسیحیت صهیونیستی» عنوان شده است.
طی یک ماه اخیر، هشت مسیحی و نوکیش مسیحی دیگر نیز به اتهامهایی مشابه، در همین شعبه دادگاه، هر کدام به ۱۰ تا ۱۵ سال زندان محکوم شدهاند.
خردادماه گذشته، کشیش ویکتور بتتمرز، هادی عسگری، فلاح محمدی هر کدام به ۱۰ سال زندان و امین افشار نادری دیگر نوکیش مسیحی نیز به ۱۵ سال زندان محکوم شدند.
اتهام این افراد «اقدام علیه امنیت ملی و تشکیل و اداره گروههای خانگی» عنوان شده است.
ناصر نورد گلتپه، دیگر نوکیش مسیحی نیز به همراه سه مسیحی تبعه جمهوری آذربایجان، به اتهامی مشابه، هر کدام به ۱۰ سال زندان محکوم شدند.
منبع: صدای آمریکا

این خانه از بنیان خراب است
در این روزها مقابله، مجازات و فشارها بر روی مسیحیان و مبشران مسیحی در ایران رو به افزایش و نگران کننده شده است.
به گزارش خبرگزاری اف سی ان ان فارسی، علت اصلی این فشارها و شکنجه ها، آگاهی مردم از حقیقت انجیل است. چراکه اسلام و همچنین عقاید ساختگی تحمیل شده به مردم، نه تنها راهگشا نبوده بلکه عامل نفاق و جدایی و همچنین ایجاد دوگانگی و تعارض باورها شده است.
لذا شنیدن این حقیقت توسط مردم، دل حکومت را لرزانده است. وقتی پایه و اساس دروغ، ساخته دست بشر و عاری از عدالت باشد، قطعا به زوال می انجامد و اکنون دولت ایران رعب و وحشت زیادی نسبت به رواج مسیحیت و ایمان مردم به حقیقت، دارد.
در واقع تنها ترس از مسیحیت نیست که باعث نگرانی آنان شده، بلکه ترس از افشای دروغها، ترس از نابودی، ترس از بیداری بشر است که آنها را وادار به مقابله شدید با رواج مسیحیت کرده است.
منبع: صدای آمریکا

یوسف ندرخانی، کشیش زندانی در ایران اعتصاب غذا کرد
یوسف ندرخانی، کشیش زندانی و عضو کلیسای ایران، در اعتراض به ممانعت مدارس از ثبتنام فرزندانش دست به اعتصاب غذا زد.
یک منبع مطلع به صدای آمریکا گفت که یوسف ندرخانی، کشیش زندانی که در حال گذراندن دوران ۱۰ سال محکومیت خود در زندان اوین است، از روز دوشنبه ۱ مهر در اعترض به وضعیت تعلیقی تحصیل فرزندانش و ممانعت مدارس از ثبتنام آنها برای سال تحصیلی جدید، دست به اعتصاب غذا زده است.
به گفته این فرد مطلع، یوسف ندرخانی اعلام کرده است که «تا زمان رفع ممانعتهای پیش روی فرزندانش برای ادامه تحصیل، به اعتصاب غذای خود ادامه خواهد داد.»
این کشیش زندانی، صاحب سه فرزند است که با توجه به گرایش خانوادگیشان به دین مسیحیت از شرکت در کلاسهای دینی و قرآن در مدرسه امتناع کرده بودند و از این رو برای این دو درس نمرهای برای آنها لحاظ نشده و با وجود حضور مرتب در سایر کلاسها، از مقطع نهم به بالا برای آنها کارنامه قبولی صادر نشده است.
یوسف ندرخانی کشیشی که بارها توسط حکومت ایران دستگیر شده است از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ماشاالله احمدزاده به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی از طریق ترویج مسیحیت» به ۱۰ سال زندان و دو سال تبعید به شهرستان نیک شهر واقع در استان سیستان و بلوچستان محکوم شده است.
این کشیش زندانی و عضو کلیسای ایران در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ جهت اجرای حکم در منزل شخصی خود در رشت بازداشت و پس از انتقال به شعبه دو دادگاه انقلاب رشت به زندان اوین منتقل شده است.
یوسف ندرخانی که از ۱۹ سالگی به مسیحیت گروید، پیش از این نیز در سال ۸۸ به اتهام «ترک دین» و «دعوت سایر مسلمانان به مسیحیت»، «ایجاد یک کلیسای مخفی در خانه خود» و «ابراز مخالفت آشکار با اسلام» بازداشت و با جرم ارتداد به اعدام محکوم شد، اما در سال ۹۱ پس از گذراندن سه سال محکومیت سال ۹۱ از زندان آزاد شده بود.
اردیبهشت سال جاری، در جدیدترین گزارش کمیسیون بینالمللی آزادی مذهبی آمریکا اعلام شده است که موارد بازداشت مسیحیان در ایران در سال ۲۰۱۸ به شدت افزایش یافته است و دست کم ۱۷۱ مسیحی در این سال بازداشت شدند، در حالی که در سال ۲۰۱۷ تنها شانزده مسیحی بازداشت شده بودند.
ایالات متحده بارها سرکوب پیروان اقلیتهای دینی و مذهبی از جمله نوکیشان مسیحی، بهائیان، دراویش، و حتی مسلمانان سنیمذهب توسط رژیم جمهوری اسلامی را محکوم کرده است.
منبع: صدای آمریکا

تخریب محل دفن کشیش حسین سودمند؛
اولین کشیش اعدام شده به اتهام ارتداد
محل دفن حسین سودمند، آذرماه امسال در بیست و نهمین سالگرد اعدام وی تخریب شده است. پیکر آقای سودمند پس از اعدام در حاشیه قبرستان بهشت رضای مشهد دفن شده بود و در تمام این سالها تنها نشان مزارش سطحی سیمانی و بی نام و نشان بود؛ با این حال در آذرماه امسال این محل با خاکریزی به عمق حدود نیم متر در دل خاک پنهان شده است. به نظر میآید این تخریب برای از بین بردن نشان دفن آقای سودمند صورت گرفته باشد. حسین سودمند، کشیش جماعت ربانی مشهد در تاریخ ۱۲ آذر ۱۳۶۹ به اتهام ارتداد اعدام شده بود.
به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محل دفن کشیش حسین سودمند، آذرماه امسال در بیست و نهمین سالگرد اعدام او تخریب شده است.
پیکر حسین سودمند در حاشیه قبرستان بهشت رضای مشهد و در منطقهای مخروبه دفن شده بود. در تمام این سالها تنها نشان مزارش سطحی سیمانی و بی نام و نشان بود که آن هم در آذرماه امسال تخریب شده است؛ اکنون سطح مزار با خاکریزی به عمق نیم متر پنهان شده و نشان صلیب بر دیوار نیز کمرنگ شده است. به نظر می آید این تخریب برای از میان بردن آثار محل دفن کشیش سودمند صورت گرفته باشد.
تخریب و اهانت به مزار اقلیتهای دینی و مخالفین سیاسی جمهوری اسلامی امری باسابقه است.
حسین سودمند در آبان ماه ۱۳۶۹ پس از اتمام مرخصی چند هفته ای به زندان وکیل آباد مشهد بازگشت و در تاریخ ۱۲ آذرماه ۱۳۶۹، بدون اطلاع قبلی و بدون فرصت دیدار قبل از اعدام با خانواده، در محوطه زندان وکیل آباد مشهد اعدام شد. در گواهی فوت، علت مرگ “خفگی با طناب” عنوان شده است. از برگزاری دادگاه و چگونگی صدور حکم برای این کشیش اطلاعی در دست نیست.
یک هفته پس از اعدام، افرادی که خود را از وزارت اطلاعات معرفی کرده بودند، به منزل خانواده سودمند رفته و از اجرای حکم اعدام او به اتهام “ارتداد” خبر داده و نشانی محل دفن را به آنها دادند. خانواده سودمند هیچگاه موفق به دیدن پیکر ایشان نشدند و تنها سنگی بی نام و نشان به عنوان محل دفن به آنها نشان دادند. آنها همچنین طی این سالها اجازه گذاشتن سنگ قبر بر مزار ایشان را نداشتهاند. به علاوه اتهام مطروحه علیه وی نیز هرگز به صورت رسمی به خانوادهاش اعلام نشد.
آرین سودمند، دختر کشیش حسین سودمند، در آخرین شماره خط صلح در مصاحبه ای با این ماهنامه مصاحبه ای داشته است. وی در این مصاحبه در خصوص فشارها و برخوردهای امنیتی با پدرش گفته بود: “ما در مشهد یک خانه ویلایی داشتیم که دو طبقه بود و یک زیر زمین داشت. پدرم این زیرزمین را با مجوز جمهوری اسلامی به یک کلیسا تبدیل کرد. این کلیسا که کلیسای “جماعت ربانی مشهد” نام داشت، توسط پدرم به طور کاملا قانونی و با مجوز تاسیس شد. و یک تابلو با عنوان “کلیسای جماعت ربانی مشهد” بر سر در خانه نصب کردیم. بعد از فوت آقای خمینی مجوز را از پدرم گرفتند، کلیسا را بستند و تابلو را از سر در خانه برداشتند. سپس پدرم را مدام بازداشت می کردند. تماسهای تلفنی ما کنترل می شد. یک بار که پدرم از زندان به مرخصی آمد، به همه ما گفت هیچ حرفی نزنید چون از خصوصی ترین حرف های ما حتی حرف های بسیار خصوصی با همسرم خبر دارند. آن ها در خانه ما شنود گذاشتهاند. وقتی پدرم شهید شد بدون اجازه ما تلفن خانه که به اسم کلیسای جماعت ربانی مشهد بود فروختند و تلفن ما به طور کل قطع شد و به ما اجازه خریداری و داشتن تلفن نداشتیم”.
خانم سودمند در ادامه به خط صلح گفته بود: “تاریخ اولین بازداشت پدرم را به خاطر ندارم. اما خاطرم هست که بازداشت پدرم بعد از فوت آقای خمینی بسیار جدی شد و فشار ها افزایش یافت. تقریبا بعد از چهلم فوت وی، بازداشت و آزاد کردن پدرم به کرات اتفاق افتاد و بسیار شاکی بودند از این که چرا کلیسا برای چهلم آقای خمینی مراسم برگزار نکرده است. در نهایت پدرم را مجبور کردند برای سال خمینی مراسم برگزار کند. اما آخرین بازگشت پدرم به زندان بعد از اتمام مرخصی اوایل یا اواسط آبان ۱۳۶۹ بود که دیگر هرگز بر نگشت”.
سید حسین سودمند رادکانی، در تاریخ ۱۰ تیرماه ۱۳۱۹ (۱ جولای ۱۹۴۰) در مشهد متولد شد. در سنین نوجوانی و در دوران سربازی به مسیحیت گروید. او مطالعات خود را در این زمینه ادامه داد و نهایتا به عنوان کشیش رسما در کلیسا شروع به فعالیت کرد. همچنین، دستی در امور خیرخواهانه و خدمت به معلولین داشت. حسین سودمند برای خدمت در سازمان نابینایان “کریستوفر” به اصفهان رفت. در آن جا با “مهتاب نوروش” آشنا شد و این آشنایی منتج به ازدواج و چهار فرزند به نام های رامتین متولد ۱۳۵۳، راشین متولد ۱۳۵۷، آرین و آریا متولد ۱۳۶۰ شد.
لازم به اشاره است علیرغم اینکه طبق قانون مسیحیان به عنوان یک اقلیت دینی به رسمیت شناخته میشوند، با این حال دستگاههای امنیتی مسئلهی گرویدن مسلمانان به مسیحیت را با حساسیت خاصی دنبال میکنند و برخورد قهرآمیزی با فعالان این عرصه دارند.
برخورد با مسیحیان در ایران در حالی صورت می گیرد که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
منبع: صدای آمریکا

چند نوکیش مسیحی برای گذراندن دوره محکومیت خود به زندان میروند
گزارشی از جفری کیمینو در واشنگتن فری بیکن
با حکم دادگاهی در ایران چهار نوکیش مسیحی عضو کلیسای ایران به اتهام ترویج مسیحیت صهیونیستی و اداره کلیساهای خانگی به زودی ده سال دوره محکومیت خود را در زندان آغاز خواهند کرد.
به گزارش دیده بان جهانی، دادگاه اخیرا با تایید محکومیت این چهار مرد حکم زندانی فراتر از انتظار برای آن ها صادر کرد. انتظار می رود این افراد طی روزهای آتی خود را به زندان رشت معرفی کنند.
یوسف ندرخانی کشیشی که بارها توسط حکومت ایران دستگیر شده است از جمله این افراد است. ندرخانی حدود هشت سال پیش به اعدام محکوم شد. او دو سال بعد از زندان بیرون آمد اما دوباره پنج سال پیش مدت کوتاهی بازداشت شد.
ندرخانی و دیگر اعضای کلیسا، محمدرضا امیدی، محمد علی مسیب زاده و زمان فدایی حدود دو سال پیش هنگام اجرای آداب و آیین مسیحی در خانه یک دوست دستگیر شده بودند.
در تازه ترین گزارش «کمیسیون آمریکایی آزادی مذهبی بین المللی» ایران به دلیل نقض شدید آزادی مذهبی در فهرست کشورهای مایه نگرانی خاص قرار گرفته است. این گزارش شمار مسیحیان در ایران را ۳۰۰ هزار تخمین می زند. مسیحیان در ایران از اشکال مختلفی از آزار و ایذا از جمله تجسس، محدودیت در ساخت کلیسا و بازداشت رنج می برند.
سم براونبک، سفیر سیار وزارت خارجه آمریکا در امور آزادی های مذهبی بین المللی، هفته گذشته همزمان با انتشار گزارش سالانه وزارت خارجه از آزادی مذهبی در سال ۲۰۱۷ نقض آزادی مذهبی در ایران را هولناک توصیف کرد.
منبع: صدای آمریکا

چند نوکیش مسیحی برای گذراندن دوره محکومیت خود به زندان میروند
سارا نعمتی و مهرداد هوشمند، زوج نومسیحی که مورخ ۲۰ شهریورماه در تهران بازداشت شدند کماکان در شرایط بلاتکلیفی در زندان اوین به سر می برند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نیروهای امنیتی در تهران پس از احضار سارا نعمتی و مهرداد هوشمند زوج نو مسیحی به دفتر پیگیری اداره اطلاعات این شهر، اقدام به بازداشت آنان کردند. این نوکیشان مسیحی متهم هستند که در یک مراسم خاکسپاری مطابق شعائر و آیین مسیحیت در بهشت زهرا عمل کرده اند.
علیرغم گذشت بیش از ده روز از زمان بازداشت این افراد کماکان سرنوشت آنان در هاله ای از ابهام قرار دارد. تا زمان تنظیم این گزارش تنها خانم نعمتی اجازه تماس کوتاهی با خانواده خود یافته است که در آن ضمن بیان بازداشت بودن خود و همسرش گفته است که کماکان در حال “پس دادن بازجویی ها” هستند.
هرانا پیش تر گزارش کرده بود روز ۱۹ شهریورماه سال جاری در حالی که مراسم خاکسپاری در قطعه ۳۰۰ بهشت زهرا برگزار می شد، مهرداد هوشمند و همسرش سارا نعمتی بعنوان نوکیشان مسیحی در این مراسم مشارکت جستند.
این دو نوکیش مسیحی در طی مراسم به روش دینی خود به برگزاری مراسم و قرائت دعا پرداختند.
یک منبع مطلع در این رابطه به گزارشگره هرانا توضیح داد “در طول مراسم افراد غریبه ای به صحنه آمدند و از آقای هوشمند و همسرش حین مراسم فیلمبرداری کردند. آنان گویا پس از پایان مراسم مدارک شناسایی آقای هوشمند را از او مطالبه و ضبط کرده بودند.”
به گفته این منبع مطلع، روز بعد از مراسم این شهروند تهرانی و همسرش برای پس گرفتن مدارک و پاسخ به برخی سئوالات به دفتر پیگیری اداره اطلاعات احضار شدند.
مهرداد هوشمند و سارا نعمتی پس از چند ساعت بازجویی در همان محل بازداشت و سپس به زندان اوین منتقل شدند
لازم به یادآوری است هر چند قانون اساسی جمهوری اسلامی مسیحیت را بعنوان یکی از دین های رسمی کشور نام می برد با اینحال دستگاه امنیتی با مسلمانانی که دین خود را تغییر دهند و به کسوت مسیحیت درآیند برخورد می کند.
منبع: صدای آمریکا

پناهندهی ایرانی، نخستین اسقف کلیسای لفبورو در انگلیس شد
خانم گُلی فرانسیس- دهقانی که پس از قتل برادرش در ایران، به بریتانیا پناهنده شده است، به مقام نخستین اسقف کلیسای معروف لفبورو(Loughborough Church) در شمال انگلیس منصوب شده است.
روزنامهی پیتربورو تلگراف، شنبه ۱۴مرداد ماه، در گزارشی مینویسد، کشیش کاتولیک، گلی فرانسیس- دهقانی در پایان تابستان امسال، پس از ۱۳سال خدمت در کلیساهای پیتربورو، به مقام اسقفی میرسد. گلی که در اصفهان متولد شده است، همراه خانوادهی خود، پس از انقلاب اسلامی در سال ۱۹۸۰، ایران را ترک کردند و به بریتانیا پناهنده شدند.
گلی میگوید: «پدر من یک مسلمان مسیحیشده بود و خانوادهی ما، جزو یک جامعهی کوچک مسیحیان وابسته به کلیسای انگلیسی آنگلیکان(Anglican) بود. من تنها دانشآموز مسیحی در مدرسهای بودم که اکثریت آن را مسلمانان تشکیل میدادند. هویت من، درواقع آمیزهای از مسلمان و مسیحیت است؛ نوعی شرقی- غربی، یا بهتر گفته باشم ایرانی- انگلیسی. پس از انقلاب اسلامی، جامعهی مسیحیان کشور و خانوادهی ما، مورد تهدید ویژهی حکومت جدید قرار گرفت. پدر من تا آن روز، اسقف کلیساهای ایران شده بود. حوادث آن روزها سرانجام به قتل برادر ۲۴سالهی من منتهی شد.
هیچکس بهخاطر قتل او، به دست عدالت سپرده نشد؛ ولی ما همیشه بر این باور بودهایم که او را بهخاطر موقعیت پدرم و فرزند او بودن، کشتند. من در سن ۱۴ سالگی، همراه باقیماندهی خانواده به بریتانیا پناهنده شدم. امروز، ۳۷سال پس از آن روزها، من هنوز هویت خود را حفظ کردهام و برایم جالب است که چطور انسانها میتوانند خود را متعلقبه یک جامعهی جدید بدانند، درحالیکه از محل تولد خود فرسنگها فاصله دارند. من بریتانیایی هستم؛ ولی همزمان ایرانی هم باقی ماندهام».
به گزارش پیتربورو تلگراف، اسقف گلی فرانسیس- دهقانی در مسؤولیت جدید خود، به مسیحیانی که از اقلیتهای قومی به بریتانیا پناهنده شدهاند، کمکهای انساندوستانه و آموزش برای یافتن یک زندگی جدید، ارائه خواهد کرد.
منبع: صدای آمریکا

رخساره قنبری, نوکیش مسیحی, جهت اجرای حکم حبس به زندان منتقل شد
طی روزهای گذشته, “رخساره « ماهرخ » قنبری”, نوکیش مسیحی ساکن کرج, جهت سپری کردن دوران محکومیت حبس ۱ ساله اش پس از مراجعه به دایره اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب استان استان البرز بازداشت و به زندان منتقل شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از سازمان ماده ۱۸, روز دوشنبه ۲۲ مهر ماه ۱۳۹۸, “رخساره « ماهرخ » قنبری”, نوکیش مسیحی ساکن کرج که پیش از این از بابت فعالیتهای مذهبی و تغییر دین توسط دادگاه انقلاب استان البرز به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بود پس از ابلاغ احضاریه و مراجعه به واحد اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب استان البرز, بازداشت و به زندان منتقل شد.
براساس این گزارش, این نوکیش مسیحی, با دارا بودن ۶۱ سال سن پیش از این از بابت فعالیتهای مرتبط با اعتقاد مذهبی وی به مسیحیت و تغییر دین توسط ماموران وزارت اطلاعات در کرج بازداشت شده بود و پس طی مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده جهت ارجاع به دادگاه با تودیع قرار وثیقه بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از بازداشت آزاد شده بود.
با آغاز روند دادرسی بر پرونده “رخساره « ماهرخ » قنبری”, وی در تیر ماه ۱۳۹۸, از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام از طریق تبلیغ مسیحیت” توسط دادگاه انقلاب کرج به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بود که این حکم پس از ارجاع به دادگاه تجدیدنظر عینا مورد تائید قرار گرفت.
سرکوب مسیحیان در ایران در حالی رو به گسترش است که در مجامع بین المللی و از سوی محمد جواد ظریف و مسئولان ستاد حقوق بشر قوه قضائیه به دفعات اعمال رفتارهای قهرآمیز و برخوردهای فراقانونی با نوکیشان مسیحی و دگراندیشان مذهبی نیز انکار شده است.
از زمان پیروزی انقلاب در بهمن ۱۳۵۷ تاکنون، دستکم ۶ رهبر کلیسا در ایران کشته شده و صدها مسیحی نیز تحت بازجوئی قرار گرفته و زندانی شدهاند.
علاوه بر این، چاپ کتاب مقدس مسیحیان به زبان فارسی ممنوع شده است و برخی از کلیساها تعطیل شدهاند و از مراسم کلیسایی به زبان فارسی جلوگیری به عمل آمده است.
لازم به اشاره است علیرغم اینکه طبق قانون مسیحیان به عنوان یکی از پیروان ادیان به رسمیت شناخته میشوند، با این حال دستگاههای امنیتی مسئلهی گرویدن مسلمانان به مسیحیت را با حساسیت خاصی دنبال میکنند و برخورد قهرآمیزی با فعالان این عرصه دارند.
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، در طی نشستی که در تاریخ در پارلمان بریتانیا برگزار شد وضعیت نوکیشان مسیحی در ایران را بسیار نگرانکننده خواند. او افزود که این موضوع از «دغدغهها و نگرانیهای» اوست و در سالهای آینده او با جدیت به این موضوع خواهد پرداخت.
منبع: صدای آمریکا

بازداشت دونوکیش مسیحی «بهنام ارسالی»،«داوودرسولی» درمشهدوکرج
گزارشهای دریافتی حاکیست در روزهای اخیر نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی تعدادی از ایمانداران در مشهد، کرج و شهرهای شمالی کشور را احضار و یا بازداشت کردند.
بهنام ارسالی» نوکیش مسیحی ساکن کرج که برای سفر به مشهد رفته بود روز جمعه ۲۵ آبان ۱۳۹۷ در منزل یکی از دوستان خود توسط ماموران امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.
ماموران امنیتی شش لباس شخصی بودند که یکی از آنها زن بوده و بدون نشان دادن حکم قانونی وقتی وارد منزل شدند بهنام را به همراه فرد دیگری که در آنجا حضور داشت با خود بردند، اما نفر دوم ساعاتی بعد آزاد شد.
نوکیش مسیحی «بهنام ارسالی» از اعضای سابق کلیسای جماعت ربانی تهران بوده و چند سال قبل نیز به خاطر ایمان مسیحی خود یکبار از محل کار خود اخراج شده بود.
همزمان «داوود رسولی» که در بین ایمانداران به «دیوید» شهرت دارد نیز روز جمعه مورخ ۲۵ آبان ماه ۱۳۹۷ ساعت شش صبح در مقابل درب منزل خود در کرج توسط دو لباس شخصی بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد. منابع مطلع به نقل از خانواده این نوکیش مسیحی میگویند، ماموران دو ساعت بعد به همراه او دوباره به منزل بازگشتند و شروع به تفتیش و بازرسی خانه کردند که ماموران برخی کتب و وسایل شخصی وی را با خود بردند.
داوود رسولی در زمان بازداشت عازم سفر به مشهد بوده و به نظر میرسد ماموران اطلاعات مکالمات آنها را شنود و از پیش شناسایی کردهاند.
از زمان بازداشت این دو نوکیش مسیحی، این افراد تاکنون هیچ تماسی با خانواده و یا نزدیکانشان نداشته و هنوز هیچ اطلاعی از علت بازداشت و یا محل نگهداریشان در دسترس نیست.
منبع: صدای آمریکا

اعتراضات دیماه ۹۸؛ تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت ماری محمدی
با گذشت دو هفته از زمان بازداشت فاطمه (ماری) محمدی، زندانی سیاسی سابق، علیرغم پیگیریهای مکرر اطلاعی از سرنوشت او در دست نیست و خانواده خانم محمدی در نگرانی بسر میبرند. خانم محمدی همزمان با اعتراضات سراسری دی ماه امسال، شب یکشنبه ۲۲ دی ماه حوالی میدان آزادی تهران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۵ بهمن ماه ۱۳۹۸، با گذشت دو هفته از زمان بازداشت فاطمه (ماری) محمدی، زندانی سیاسی سابق، علیرغم پیگیریهای مکرر اطلاعی از سرنوشت او در دست نیست و خانواده خانم محمدی در نگرانی بسر میبرند.
شب یکشنبه ۲۲ دی ماه ۱۳۹۸، تجمعاتی در یادبود جانباختگان واقعه ساقط کردن هواپیمای مسافربری تهران – کیف، بر فراز آسمان استان تهران توسط نیروهای مسلح ایران، در چند شهر کشور برگزار شده بود. در پی این تجمعات شماری از تجمع کنندگان بازداشت شدند. گمان این می رود بازداشت خانم محمدی در این خصوص صورت گرفته باشد، هر چند هنوز هیچ منبعی ارتباط بین بازداشت خانم محمدی و تجمع مورد اشاره را تایید نکرده است.
تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی در دست نیست.
لازم به ذکر است فاطمه (ماری) محمدی، زندانی سیاسی سابق و نوکیش مسیحی سابقه بازداشت و محکومیت دارد.
او پیشتر در تاریخ ۱۸ فروردین ۱۳۹۷ جهت محاکمه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی احمدزاده حاضر و به اتهام “عضویت در گروههای تبشیری، فعالیت مسیحیت و اقدام علیه امنیت ملی از طریق تبلیغ علیه نظام” به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. وی نهایتا در بهار سال گذشته با پایان دوران محکومیت از زندان آزاد شد.
این نوکیش مسیحی که در حال تحصیل در رشته مترجمی زبان انگلیسی، در واحد تهران شمال دانشگاه آزاد بود، روز شنبه ۳۰ آذرماه ۱۳۹۸، امکان ورود به دانشگاه را نیافت و به او بدون ارایه توضیحات بیشتر گفته شد ادامه تحصیل او در این دانشگاه ممکن نیست.
منبع: صدای آمریکا

آخرین وضعیت دو نوکیش مسیحی محبوس در زندان اوین
ناصر نورد گل تپه نوکیش مسیحی محبوس در زندان اوین از دریافت مراقبتهای پزشکی لازم محروم است، آقای نورد گل تپه از ناحیه دهان و دندان دچار مشکل شده است و مسئولان زندان اوین تاکنون از دریافت مراقبتهای پزشکی لازم ممانعت به عمل آوردهاند.
این زندانی عقیدتی از تاریخ ۳۰ دیماه ۱۳۹۶ در حال گذراندن ۱۰ سال حبس تعزیری خود در بند ۸ زندان اوین است. همچنین بنا بر خبری دیگر با وجود گذشت بیش از ۱۹ ماه از زمان بازداشت هادی عسگری، مسئولان قضایی از پذیرش وثیقه این نوکیش مسیحی و آزادی موقت او تا زمان برگزاری دادگاه تجدید نظر خودداری میکنند، در صورت همکاری قاضی پرونده، این شهروند مسیحی میتواند به طور موقت تا زمان برگزاری دادگاه تجدید نظر از زندان آزاد شود.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سازمان ماده ۱۸، نوکیش مسیحی ایرانی «ناصر نورد گلتپه» با نارساییها و مشکلات بسیاری در ناحیه دهان و دندان مواجه است و باید هرچه سریعتر درمان شود اما مسئولان زندان اوین بدون در نظر گرفتن درد فراوان، عفونت لثه و شرایط جسمی این نوکیش مسیحی تاکنون از دریافت مراقبتهای پزشکی لازم ممانعت به عمل آوردهاند.
یکی از نزدیکان آقای نورد گفت: «در صورت تاخیر در روند درمانی ناصر، بیم آن میرود که ایشان دندانهای خود را به طور کامل از دست بدهد.»
مسأله درمان و رسیدگی جدی به وضعیت سلامتی زندانیان عقیدتی در ایران بسیار نگران کننده است.
نوکیش مسیحی ایرانی ناصر نورد گل تپه از تاریخ ۳۰ دیماه ۱۳۹۶ در حال گذراندن ۱۰ سال حبس تعزیری خود در بند ۸ زندان اویناست.
“نورد گل تپه”، به همراه سه شهروند کشور آذربایجان در تاریخ ۴ تیر ماه ۱۳۹۵ در یک گردهمایی خصوصی بازداشت شدند. «الدر قربانوف، یوسف فرهادوف و بهرام نسیبوف» از اعضای کلیسایی به نام «کلمهی حیات» در باکو هستند. هر چهار مسیحی بازداشت شده به مدت دو ماه در زندان انفرادی تحت بازجویی قرار گرفتند و سرانجام به «اجتماع و تبانی در فعالیتهای تبشیری» متهم شدند. پس از گذشت چهار ماه زندان با قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومان به طور موقت از زندان آزاد شدند. سه شهروند آذربایجان پس از آزادی به کشور و نزد خانواده خود بازگشتند.
شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب که به ریاست «ماشاالله احمدزاده» در تاریخ ۲ خرداد ۱۳۹۶ برگزار شد این شهروند مسیحی را به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم نمود. قاضی در جریان دادگاه به گزارش وزارت اطلاعات استناد کرده و اتهامات مربوطه را «اقدام علیه امنیت ملی از طریق تشکیل و راهاندازی تشکیلات غیرقانونی کلیسای خانگی» عنوان کرد. اما به متهم و وکلای پرونده اجازه دسترسی به گزارش مربوطه، محتویات و اسناد و مدارکی که مورد اشاره بودند، داده نشد.
دادگاه تجدید نظر تهران به ریاست قاضی «حسن بابایی» نیز در روز یکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۶ حکم ۱۰ سال زندان برای نوکیش مسیحی «ناصر نورد گل تپه» را تایید کرده بود.
بر اساس فهرست دیدبان جهانی آزار مسیحیان که هر ساله از سوی سازمان «درهای باز» منتشر میشود، ایران رتبه دهم در جهان را دارد. آنچه ایران را در شمار یکی از بدترین کشورهای جهان برای مسیحیان قرار میدهد، نقض آشکار حقوق شهروندان مسیحی ایران به ویژه مسیحیانی که از پیشینهی اسلام هستند از سوی حکومت این کشور است. برخلاف اکثر کشورهای منطقه، مسیحیان و سایر مردم ایران اغلب با یکدیگر همزیستی مسالمتآمیز دارند و بیشتر گزارشهای مربوط به جفا و آزار از سوی نظام حاکم و نهادهای تحت امر آن بوده است.
همچنین سایت سازمان ماده ۱۸ در خبری دیگر از عدم موافقت با تودیع وثیقه هادی عسگری نوکیش مسیحی در دادگاه انقلاب خبر داده است.
با وجود گذشت بیش از ۱۹ ماه از زمان بازداشت «هادی عسگری»، مسئولان قضایی از پذیرش وثیقه این نوکیش مسیحی و آزادی موقت او تا زمان برگزاری دادگاه تجدید نظر خودداری میکنند.
یکی از نزدیکان این نوکیش مسیحی، گفت: «هادی تا چندی پیش به دلیل عدم تمکین مالی موفق به تامین قرار وثیقه سنگین ۱۷۰ میلیون تومانی خود نشده بود. اکنون که این مشکل برطرف شده و این وثیقه با تلاش بسیار تهیه شده است، قاضی پرونده به بهانههای گوناگون روند تودیع وثیقه را به تعویق انداخته است.»
در آخرین تلاش این نوکیش مسیحی پیش از نوروز، مسئولان دادگاه اظهار داشتند که تا ۲۰ فروردین به این موضوع رسیدگی نخواهند کرد. به این ترتیب هادی عسگری از آزادی موقت در ایام نوروزی و بودن در کنار خانواده خود در آغاز سال نو محروم شده است.
در صورت همکاری قاضی پرونده، این شهروند مسیحی (هادی عسگری) میتواند به طور موقت تا زمان برگزاری دادگاه تجدید نظر از زندان آزاد شود.
هادی عسگری در تاریخ ۱۲ تیر ماه سال ۹۶ در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران با حکم قاضی احمد زاده به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی با تشکیل کلیساهای خانگی و تبلیغ مسیحیت» به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شده است. وی همچنین پس از طی دوران محکومیت خود برای دو سال نیز حق خروج از کشور را نخواهد داشت.
هادی عسگری به همراه نوکیش مسیحی دیگر «امین افشار نادری» که به ۱۵ سال زندان محکوم شده است چندی پیش به علت عدم رسیدگی به پروندهشان در زندان اوین دست به اعتصاب غذازده بودند. امین افشار نادری هماکنون با قرار وثیقه بطور موقت خارج از زندان است.
هادی عسگری و امین افشار نادری در تاریخ ۵ شهریورماه ۱۳۹۵ “برابر با ۲۶ آگوست ۲۰۱۶” همراه با ۱۳ شهروند دیگر در فیروزکوه بازداشت و مدت ۸۲ روز را در سلولهای انفرادی بند ۲۰۹ گذراندند. پس از آن، این دو نوکیش مسیحی به اندرزگاه ۴ زندان اوین منتقل شدند.
علیرغم ادعاهای دولت حسن روحانی و تاکید وی بر حقوق شهروندی، همچنان رویکرد امنیتی، بازداشتهای خودسرانه، سرکوب و فشار بر مسیحیان فارسیزبان ادامه دارد و در سال گذشته نیز شاهد موج جدید خشونت و احکام سنگین زندان علیه مسیحیان ایران بودهایم.
این در حالی است که حسن روحانی در شعارهای خود، پیش از روی کار آمدن دولت و پس از تشکیل دولت بارها بر رعایت حقوق شهروندی تاکید داشته و در همین راستا منشوری نیز تحت عنوان “منشور حقوق شهروندی” منتشر کرده است، اما با این حال این شعارها تاکنون تنها در حد شعار مانده است!
مادهی ۱۰ منشور حقوق شهروندی در این باره میگوید: “توهین، تحقیر یا ایجاد تنفر نسبت به قومیتها و پیروان ادیان و مذاهب و گروههای مختلف اجتماعی و سیاسی، ممنوع است.”
در مادهی ۹۹ این منشور نیز آمده است: “شهروندان حق دارند از امکانات لازم برای مشارکت در حیات فرهنگی خود و همراهی با دیگر شهروندان ازجمله در تأسیس تشکلها، انجمنها، برپایی آیینهای دینی و قومی و آداب و رسوم فرهنگی با رعایت قوانین برخوردار باشند.
اصل بیست و ششم قانون اساسی به صراحت بر آزادی فعالیت اقلیتهای دینی تاکید شده و در این اصل آمده است: “احزاب، جمعیتها، انجمنهای سیاسی و صنفی و انجمنهای اسلامی یا اقلیتهای دینی شناختهشده آزادند، مشروط به این که اصول استقلال، آزادی، وحدت ملی، موازین اسلامی و اساس جمهوری اسلامی را نقض نکنند. هیچکس را نمیتوان از شرکت در آنها منع کرد یا به شرکت در یکی از آنها مجبور ساخت.
منبع: صدای آمریکا

پاپ فرانسیس به قربانیان سیل در ایران تسلیت گفت
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان، به قربانیان سیل اخیر در ایران تسلیت گفته است.
در پیامی که توسط یک مقام واتیکان ارسال شده، آمده است پاپ فرانسیس از خبر کشته شدن افراد، آسیب دیدن مردم، و خسارات های ناشی از سیل در مناطق مختلف ایران غمگین شده است.
در بخشی از این پیام آمده است که او برای نیروهای امداد و همه تلاش ها برای کمک به سیل زدگان دعا می کند و مردم ایران را به مشیت الهی می سپارد.
منبع: صدای آمریکا

کرونا در ایران
🔴اخرين امار رسمى كرونا در ايران (یکشنبه چهارم اسفند 1398)
۴۷ نفر در ایران به کرونا مبتلا شدهاند/ فوت ۱۲ نفر بر اثر کرونا
سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی:
-وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ابتلای ۴۷ نفر در کشور به کرونا و فوت ۱۲ نفر بر اثر این بیماری خبر داد.
منبع: صدای آمریکا
سایت آماره لحظه ای ویرووس کرونا در جهان : https://multimedia.scmp.com/widgets/china/wuhanvirus/